Komunikaty

Komunikaty w związku z epidemią koronawirusa

Zapraszamy na stronę Sekcji Krajowej, na której znajdą Państwo najświeższe komunikaty dotyczące oświaty w związku z epidemią koronawirusa http://www.solidarnosc.org.pl/oswiata/index.php?lang=pl

Komunikat z rozmów ws. regulacji płac pracowników administracji i obsługi w dniu 16 grudnia 2019 r.

Na wniosek NSZZ „Solidarność” i ZNP, 16 grudnia 2019 r. w Urzędzie Miasta odbyły się rozmowy w sprawie regulacji płac pracowników administracji i obsługi. W spotkaniu, oprócz przedstawicieli związków zawodowych wzięli udział: Piotr Kowalczuk – Zastępca Prezydenta ds. edukacji i usług społecznych, Teresa Blacharska – Skarbnik, Emilia Kosińska – Wiceskarbnik i Grzegorz Kryger – Zastępca Dyrektora WRS ds. edukacji.
W związku ze wzrostem od 1 stycznia 2020 r. płacy minimalnej (2600 zł) oraz niewliczania dodatku za wysługę do płacy minimalnej (zrealizowany postulat naszego Związku) istnieje konieczność podwyższenia wynagrodzenia zasadniczego pracownikom, głównie obsługi, na 55,9% stanowiskach (38. spośród 68.).

Komunikat - Negocjacje Regulaminu Wynagradzania Nauczycieli w Gdańsku zakończone

Po trwających wiele miesięcy negocjacjach Regulaminu Wynagradzania w dniu 4 marca 2019 r. został podpisany końcowy protokół uzgodnień.

W imieniu KMPOiW NSZZ „Solidarność” w rozmowach uczestniczyły:

Bożena Brauer - przewodnicząca KM i Anna Kocik - skarbnik KM. Z ramienia Prezydenta Miasta Gdańska: Grzegorz Kryger- zastępca dyrektora WRS, Bogumiła Bieniasz - kierownik Referatu Organizacji Edukacji i Wychowania i Emilia Kosińska - zastępca skarbnika Miasta Gdańska.

Komunikat powyborczy

Komunikat wyborczy KMPOiW NSZZ Solidarność w Gdańsku

z dnia 17 marca 2018 r.

W sobotę 17 marca 2018 roku odbyły się wybory władz Międzyzakładowej Organizacji Związkowej      Pracowników Oświaty i Wychowania NSZZ ”Solidarność” w Gdańsku na kadencję 2018-2022:

KOMUNIKAT z posiedzenia Rady KSOiW NSZZ „Solidarność”

KOMUNIKAT

z posiedzenia Rady Krajowej Sekcji Oświaty i Wychowania NSZZ „Solidarność”

w Gdańsku w dniach 20-21 listopada 2014 r.

Rada Krajowej Sekcji Oświaty i Wychowania NSZZ „S” wobec braku reakcji rządu RP na postulat 9% podwyżki wynagrodzeń w 2015 roku kontynuuje akcję informacyjno-protestacyjną, organizując 9 grudnia 2014 roku przed Kancelarią Prezesa Rady Ministrów nadzwyczajne posiedzenie Rady, powiększone o przedstawicieli środowisk oświatowych.