Imprezy

"Przetańczyć z Tobą chcę całą noc..." 21.01.2012

Mieliśmy ku temu okazję, około 130 naszych członków i sympatyków spotkała się w sobotni wieczór 21.01.2012 r. w restauracji "Ołowianka", aby oddać się karnawałowej zabawie.

Atmosfera była ciepła, przyjazna, humory nam dopisywały. Za oknem co prawda siąpił deszcz, ale też mogliśmy podziwiać piękną panoramę starego Gdańska, bo "Ołowianka" znajduje się tuż nad Motławą w bardzo urokliwej części miasta. Był szampan, życzenia od Przewodniczącej Bożeny Brauer, ale i gromkie STO LAT dla Przewodniczącej, bowiem w tym dniu obchodziła swoje Urodziny. Z tej okazji wystąpił zespół ludowy z Mazur o wdzięcznej nazwie ,,Prezydulki''. Specjalnie na tę okoliczność zaśpiewał piękną pieśń ludową do melodii

"Oj Dana, oj Dana". A potem w szampańskim nastroju bawiliśmy się do czwartej nad ranem. Z relacji uczestniczących wiem, że następnego dnia większość uskarżała się nie na bolącą głowę, ale nogi, bowiem była tak doskonała muzyka, że szkoda było czasu na biesiadowanie. Tej nocy najważniejszy był taniec ...no i oczywiście Urodziny naszej Przewodniczącej.

B.M.