Imprezy

DEN 2017

Życzenia, odznaczenia, nagrody dla nauczycieli i pracowników oświaty, czyli DEN gdańskiej solidarności oświatowej

20 października, w hotelu Radisson uroczyście świętowaliśmy Dzień Edukacji Narodowej. Zaproszeni przewodniczący szkół i członkowie NSZZ „solidarność” usłyszeli życzenia od przewodniczącej Bożeny Brauer, oraz od przewodniczącego Zarządu Regionu Gdańskiego Krzysztofa Dośli, który jednocześnie podziękował za aktywne włączanie się naszych członków akcje i przedsięwzięcia związkowe.

„Na gdańską „Solidarność” zawsze można liczyć. Dziękuję za tę solidarność w „solidarności”” – powiedział Krzysztof Dośla.
Podziękowania usłyszeli również działacze wyróżnieni Srebrnymi Odznakami KSOiW:
- Tadeusz Bielecki,
- Jolanta Delbas,
- Danuta Galant,
- Piotr Gwit,
- Magdalena Soliwoda,
- Jolanta Kwiatkowska – Reichel,
- Danuta Płókarz,
- Bronisława Truchlewska.
Gratulowaliśmy też Krzysztofowi Koszladze – pierwszemu przewodniczącemu Komisji Zakładowej po 1989 r.  - otrzymania najwyższego resortowego odznaczenia, czyli Medalu Komisji Edukacji Narodowej.
Iwonie Puchalskiej – członkini Prezydium KM – Nagrody Prezydenta Miasta Gdańska, a Piotrowi Gwitowi – Nagrody Kuratora Oświaty. Następnie podziękowaliśmy Barbarze Król wieloletniej przewodniczącej, która zakończyła sprawować funkcję, a Bożenie Mazur – sekretarz KM za dotychczasową działalność w naszym Prezydium.
Decyzją Prezydium Komisji Międzyzakładowej przyznaliśmy nagrody księgowej Idze Gajewskiej i sekretarce Annie Zgiet, dziękując obu Paniom za solidną, rzetelną pracę.
Wszystkim odznaczonym i wyróżnionym składamy jeszcze raz serdeczne podziękowania.
Po części oficjalnej nastąpiła uroczysta kolacja, był czas na rozmowy, dyskusje, wspomnienia. O oprawę muzyczną wieczoru zadbał nasz kolega z Prezydium – Janusz Sokoliński, za co serdecznie mu dziękujemy.
H.M.