Międzyzakładowe Zebranie Delegatów

"Czy  to się komuś podoba, czy nie
Ja  właśnie jestem ogrem."
(Shrek)

I  właśnie tę sympatyczną postać mogli najmłodsi zobaczyć na corocznej zabawie karnawałowej. Ponad dwieście dzieci i wnuków - członków  naszej organizacji związkowej, spotkało się 18.02.2017 r. w sali Akwen, aby wspólnie potańczyć, pobawić się czy też wziąć udział w licznych, ciekawych konkursach.
A wracając do  Shreka …ten  zielony, straszący często ludzi ogr, pojawił się w przedstawieniu kukiełkowym wraz ze swoją piękną żoną Fioną, a póżniej tańczył wraz  z dziećmi. Najmłodsi byli zachwyceni  i w przeciwieństwie do dorosłych nie bali się i wspólnie bawili się ze swoją ulubioną postacią filmową.

Był też Pan czarodziej, który pokazał dzieciom takie  sztuczki …no i Pani czarodziejka, która pięknie malowała dziecięce buzie.
A  na zakończenie zabawy przybył św. Mikołaj, tak długo wyczekiwany przez wszystkie dzieci.
No i  te wspaniałe  paczki ze słodyczami …dorośli też uśmiechali się na ich widok, zwłaszcza tatusiowie.
Radosna muzyka zachęcała do wspólnej zabawy, na parkiecie było tyle księżniczek, ale też i piraci i policjanci pilnujący porządku, strażacy, a nawet przyszli lekarze. Było i pięknie i bezpiecznie.

Nasi milusińscy- do zobaczenia w przyszłym roku.

Bożena Mazur.