Międzyzakładowe Zebranie Delegatów

Realizując zapis art. 110 ustawy Prawo oświatowe z dnia 14 grudnia 2016 r. informujemy, że jednostką reprezentatywną w rozumieniu ustawy o Radzie Dialogu Społecznego jest Międzyzakładowa Organizacja Związkowa Pracowników Oświaty i Wychowania NSZZ „Solidarność”, w imieniu której działa Komisja Międzyzakładowa Pracowników Oświaty i Wychowania NSZZ „Solidarność”. W oparciu o §8 ust.3b  Regulaminu Międzyzakładowej Organizacji Związkowej Pracowników Oświaty i Wychowania NSZZ „Solidarność” w Gdańsku, Komisja Międzyzakładowa informuje, że opiniowanie arkuszy organizacyjnych wraz z aneksami należy do kompetencji Koła NSZZ „Solidarność”.
W związku z powyższym dyrektor szkoły lub placówki winien udostępnić przewodniczącemu koła projekt arkusza organizacyjnego najpóźniej do dnia 10 kwietnia 2017 r. Na podstawie § 17 ust. 5 rozporządzenia o szczegółowej organizacji publicznych szkół i publicznych przedszkoli opinia zakładowych organizacji związkowych jest wydawana w terminie 10 dni od dnia otrzymania arkusza organizacji, nie później niż do dnia 19 kwietnia 2017 r.
Jeśli w placówce nie funkcjonuje koło NSZZ „Solidarność”, arkusze w wersji papierowej należy kierować do KM POiW NSZZ „Solidarność” w Gdańsku, ul. Targ Drzewny 3/7 w/w terminach. Biuro czynne jest w godz. 1000 – 1600.

Prosimy o wcześniejsze telefoniczne (tel. 58 308 47 25) lub  przez pocztę elektroniczną (Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.) umawianie się w sprawie przekazania projektu arkusza organizacyjnego placówki.

Bożena Brauer
Przewodnicząca KMPOiW