Międzyzakładowe Zebranie Delegatów

W słoneczne czwartkowe popołudnie 08.09.2016 r. odbyło się uroczyste otwarcie nowej siedziby  Międzyzakładowej Komisji  Pracowników Oświaty i Wychowania NSZZ „Solidarność’’ w Gdańsku. ZRG reprezentował przewodniczący Krzysztof  Dośla, skarbnik Stefan Gawroński oraz przewodniczący Sekcji Regionalnej Oświaty Wojciech Książek, a władze miasta wiceprezydent Piotr Kowalczuk i radny Piotr Gierszewski. Biuro oraz salę konferencyjną poświęcił ks. kanonik Ludwik Kowalski, proboszcz parafii św. Brygidy, na terenie której znajduje się nasza siedziba. Obecny był również ks. Krzysztof Nowak, opiekun  duszpasterstwa gdańskiej oświaty.

Przewodnicząca KM POiW  Bożena Brauer serdecznie podziękowała władzom miasta Gdańska za wszelką pomoc w przeprowadzce, za przystosowanie pomieszczeń i wykonanie remontu. Miłym akcentem tego spotkania było przekazanie przez wiceprezydenta Piotra Kowalczuka pamiątkowej grafiki przedstawiającej gród nad Motławą. Wiceprezydent podkreślił, że gdańska oświatowa „Solidarność’’ jest organizacją bardzo dynamiczną, która stale się rozwija i pozyskuje nowych członków. Obecnie to ponad 100 kół w placówkach oświatowych i około 1600 pracowników oświaty.
Nowy adres naszej siedziby to Targ Drzewny 3/7 (IV PIĘTRO).

Jesteśmy w samym sercu miasta Gdańska i serdecznie Państwa zapraszamy.

Sekretarz KM - Bożena Mazur.