NSZZ sol-podpis Komisja Międzyzakładowa Pracowników Oświaty i Wychowania
80-218 Gdańsk, ul. Piramowicza 2 tel.
(58) 341-21-18 fax. 341-65-25 NIP 957 00 44 967
www.solidarnosc.pomorze.pl

l.dz.38/15                                                                                                   Gdańsk, 16.04. 2015 r.

Pan
                                                                                                        Paweł Adamowicz
                                                                                                        Prezydent Miasta Gdańska

Komisja Międzyzakładowa Pracowników Oświaty i Wychowania NSZZ „Solidarność” w Gdańsku informuje, że w ramach akcji protestacyjnej prowadzonej przez NSZZ „Solidarność”, na podstawie uchwały podjętej w dniu 15.kwietnia 2015 r. podejmuje akcję  INFORMACYJNĄ  na temat postulatów Związku. Akcję będziemy prowadzić poprzez otwarte zebrania Kół w szkołach i placówkach oświatowych.

Zwrócimy się też do dyrektorów o możliwość wystąpienia  podczas Rad Pedagogicznych i zespołów przedmiotowych, by poinformować o celach protestu
 i sformułowanych  żądaniach.
Ponadto zwracamy się do dyrekcji szkół, placówek oświatowych, przedszkoli o zgodę na OFLAGOWANIE  budynków w dniach 16-30 kwietnia br.

Bożena Brauer
                                                                                                            Przewodnicząca KM