Po raz już siedemnasty 17. maja 2016 r. odbyło się uroczyste podsumowanie Konkursu promującego wśród nastolatków  postawy prospołeczne i szlachetną działalność na rzecz potrzebujących.

Wśród laureatów same dziewczęta :
1.Powroźnik Daria – XXIV LO (ZSO nr 2) - reprezentantka Gdańska na ogólnopolskich eliminacjach w Warszawie w dniach 7-8 kwietnia 2016 r. opiekun p. Joanna Horoszkiewicz
2.Budzińska Magdalena – VII LO (ZSO nr 7)opiekun p. Grażyna Chrapczyńska
3.Lisiecka Sylwia - XIX LO - opiekun p.  Anna Nowak
4.Mania Katarzyna- Gimnazjum nr 29 – opiekun p. Agnieszka Kłopotowska
5.Marciniak Natalia – Zespół Szkół Specjalnych nr 1 – opiekun p. Paulina  Ćwikałowska
6.Potapczuk Andżelika – Gimnazjum nr 3- opiekun p. Izabela Groszewska
7.Siwik Zuzanna - Gimnazjum nr 3 – opiekun p. Izabela Groszewska
8.Tyburska Adrianna – XIX LO – opiekun p. Anna Nowak
Jury przyznało także 3 wyróżnienia:
1.    Dunin Maja –  Gimnazjum nr 33 (ZSO nr 2)
2.    Jankowska Agata – Gimnazjum nr 33(ZSO nr 2)
3.    Porada Wiktoria – Gimnazjum nr 19

Konkurs odbywał się pod Patronatem Prezydenta Miasta Gdańska , który jako pierwszy z gości przekazał nagrodzonym  gratulacje i zwrócił uwagę na atuty wynikające z działalności na rzecz innych.
Wśród gości obecni byli: Bogdan Oleszek -Przewodniczący Rady Miasta Gdańska, Radni z Komisji Edukacji – Piotr Gierszewski, Andrzej Kowalczys wraz z przewodniczącą p. Żanetą Geryk, prof. dr hab. Anna Machnikowska – prorektor ds. kształcenia  UG, przewodniczący MKK NSZZ ”Solidarność” Portu Gdańsk – Edward Fortuna, którzy ufundowali również nagrody.
Piękne przesłanie  oraz polskie flagi  w prezencie przekazała młodym ludziom pani Ewa Sikorska – Trela, która przez 14 lat będąc przewodniczącą Komitetu Organizacyjnego propagowała idee Konkursu , pozyskując wielu przyjaciół i sponsorów.
Najważniejszą nagrodą w Konkursie są bursztynowe ósemki ufundowane przez  Grzegorza  Strzelczyka – Prezesa Izby Bursztynu, w tym roku wręczył je pan Leszek Górski  - wiceprezes .
Wielkie podziękowania dla fundatorów nagród , członków Komitetu Organizacyjnego: w osobach: Elżbieta Matocha, Barbara Dogill, Halina Pękalska, Danuta Uziak, Danuta Galant, Bożena Mazur a także Stanisław Krzemiński. Gratulacje dla Laureatek i Wyróżnionych , ich rodziców, nauczycieli i dyrektorów.

Bożena Brauer – Przewodnicząca Komitetu Organizacyjnego